- 28 Şubat 2024
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Kevser Başkara
- Zorluk: Kolay
- Görüntüleme196
MALZEMELER:
🌱Soyabella ile yaptığım yulaf sütümden kalan posayı bu çorba için kullandım. Yulaf sütünü nasıl yaptığımı Reels’lerimde biraz geriye giderseniz bulabilirsiniz.
🌱İki çorba kaşığı yeşil mercimek (Ben filizlendirilmiş kullandım.)
🌱İki çorba kaşığı maş fasulyesi (Ben filizlendirilmiş kullandım.)
🌱İki çorba kaşığı Beluga Mercimeği (Yerine yeşil mercimek de kullanabilirsiniz.)
🌱Yarım çorba kaşığı biber salçası (Ben Coğrafi işaretli yerel ürünümüz Samandağ Biber Salçası kullandım.)
🌱Bir çimdikten biraz fazla tuz
🌱Birer çay kaşığı kuru kekik, pul biber
YAPILIŞI:
1.Yaklaşık bir litre suyu kaynatın.
2.Biber salçasını çok az yağda fazla yakmadan bir iki çevirin.
3.Yulaf posalarını ve suyu yavaş yavaş karıştırıp tencereye alın ve geri kalan suyu da ekleyin.
4.Baharatları ekleyin.
5.Bir iki taşım kaynadıktan sonra kapağı kapatın.
6.Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Afiyet olsun 🤤
Yorum Yap